Vores 'SUSTAINABLE CHOICE’ initiativ er et øget fokus på mere miljøvenlige materialer i produktionen af ​​vores tøj. Dette fokus begynder med vores designere som følges op af indkøbere og producenter. En ’SUSTAINABLE CHOICE’ -style er lavet med mere miljøvenlige materialer, såsom organisk bomuld eller genanvendt polyester.

Nedenfor kan du se, hvilke slags materialer vi bruger i vores ’SUSTAINABLE CHOICE’-initiativ og hvorfor vi anser dem for mere miljøvenlige end generiske materialer.

Du kan købe vores ’SUSTAINABLE CHOICE’-styles her.

 

Økologisk bomuld
Traditionel bomuld bruger enorme mængder vand og kemikalier i sin produktion. Økologisk bomuld er blot et alternativ til denne skadelige proces som stadig skaber et blødt og lækkert produkt. Økologisk bomuld betyder at høsten foregår helt uden giftige pesticider, syntetisk gødning eller genetisk modificerede frø. Processen bruger mindre vand og udleder færre drivhusgasser. Økologisk bomuld har derfor en langt lavere miljøpåvirkning end almindeligt bomuld. En style med 50% eller mere økologisk bomuld er markeret med 'SUSTAINABLE CHOICE'.


Genanvendt polyester
Vores genanvendte polyester er lavet af plastikflasker som nedbrydes til fibre. Processen bruger kun næsten halvdelen af den energi det tager at producere traditionel polyester. Det genanvendte materiale holder klodens behov for udboringen af mere petroleum nede og plastik ude af vores lossepladser og have. Plastikfibrene kan endda genanvendes igen og igen. En style med 50% eller mere genanvendt polyester er markeret med 'SUSTAINABLE CHOICE'.
Som med al andet polyester skal man dog stadig være opmærksom på microplast fibre som udskilles når det vaskes. Vi anbefaler derfor at du anskaffer dig og benytter en vaskepose når du vasker tøj lavet af polyester. 


Lyocell
Lyocell er et fantastisk miljøvenligt materiale lavet af naturlige, men menneskeskabte fibre. Lavet af træfibre fra klimabevidste træplantager er lyocell skabt gennem brug af nanoteknologi i en proces der opsamler og afskaffer alle emissioner og opløsningsmidler uden at det lukkes ud i vores atmosfære. Hvad videre er, det er 100% naturligt nedbrydeligt. En style med 50% eller mere lyocell er markeret med 'SUSTAINABLE CHOICE'.

EcoVero Viskose
EcoVero viskose er lavet af certificerede og kontrollerede træfibre. Disse fibre er ansvarligt opdrættet og produceret med signifikant lavere fossilt energi- og vandforbrug end generisk viskose, og det endelige produkt er derfor certificeret med den internationale EU Ecolabel. Når du køber tøj lavet af EcoVero bliver der genereret op til 50% mindre vand og færre drivhusgasser sammenlignet med at købe traditionel viskose. En style med 50% eller mere EcoVero viskose er markeret med 'SUSTAINABLE CHOICE'.


Mohair
Vores mohair uld, som er fleecen fra Angora geden, er ansvarligt produceret fra sporbare farme i Sydafrika med flere globalt anerkendte certifikater for bæredygtighed, CSR, dyrevelfærd og kvalitet. Foruden at uld er en fornybar ressource, modsat bomuld er en uldsweater både produceret med langt mindre vandforbrug og den kræver mindre vand at holde ren da den ikke skal vaskes så ofte efter brug som en sweater af bomuld. Strik med 30% eller mere mohair uld er markeret med SUSTAINABLE CHOICE, grundet dets høje standard og certificering.

Recycled wool
Uld er et naturligt holdbart materiale, der kan vare i relativt lang tid. Nogle uldtrøjer holder 20-30 år med regelmæssigt slid, hvis de passes ordentligt. Vores genbrugte uld er skabt af sådan brugt uldtøj, der løber gennem en lukket mekanisk sløjfe-proces, der returnerer dem til rå fiber og derefter i nyt garn, klar til at producere nyt strik. Strik med 30% eller mere genbrugsuld er markeret med ’SUSTAINABLE CHOICE’, på grund af dets høje standarder og certificering.