INSPIRATIONSKILDEN UNDER CORONA

INSPIRATIONSKILDEN UNDER CORONA

JUST female ser tilbage over et seneste år præget af COVID-19, og finder særligt inspiration i en lille denim manufaktur i Portugal.

Som pandemien bredte sig over Europa i foråret 2020, led en lille portugesisk manufaktur af denim i 100% økologisk bomuld også. Med en usynlig fjende for døren føltes det ikke forsvarligt at fortsætte den vante manufaktur og fabrikken var nødsaget til at lukke for en periode.

En dag, efter så mange dage med nyheder om manglende værnemidler i vores hospitaler, besluttede jeg mig for at tale med vores ansatte, for vi kan altid hjælpe. Alle medarbejdere ville gerne deltage, og inden for et par dage var vi i gang med at producere beskyttende masker til vore lokale hospitaler.” – Carla, manufaktur ejer

Med en forsømmelse af deres lønnede manufaktur-opgaver for at hjælpe deres lokalsamfund, kæmpede hele arbejdsstyrken på fabrikken sammen om at skaffe essentielle værnemidler til kampen mod noget der var større end dem selv, fordi sundheden af lokalsamfundet er vitalt for sundheden af virksomheden.

De har siden returneret til deres normale produktion da hospitaler igen fik fyldt deres lagre med beskyttende værnemidler, men står klar til endnu en gang at hjælpe til hvis det skulle blive nødvendigt som Europa i øjeblikket lider under en anden og tilsyneladende meget større bølge af pandemien denne vinter.

Det har været inspirerende at se, hvordan alle de ansatte tog ansvar og knoklede or at hjælpe lokalmiljøet gennem en svær tid. Det en en fabrik med kvinder på over 80% af posterne, så mange husstandes økonomiske sundhed er afhængig af produktionens overlevelse. Derfor var det noget ganske særligt at se dem nedlægge deres betalte arbejde for en god sags tjeneste.” Nadia Cerri, designer

COVID-19 er ikke den eneste forhindring fabrikken har måtte udstå inden for de seneste år. Deres høje arbejdsmoral spejles også i hvordan de overlevede finanskrisen i 2008 og en brand der ødelagde alle deres lokaler, maskiner og tekstiler i 2013. Du kan læse meget mere om fabrikken og deres forhindringer her


JUST female måtte i maj 2020 opsige over 50% af medarbejderne, men har siden oprustet med to for at kunne følge med på det lille kontor i Nordhavn.

Billeder taget på fabrikken i Oktober 2020.